Sunday, November 2, 2008

Κρέπες

Υλικά

Σε ένα μπολ αναμίξτε
150 γρ αλεύρι
Μισό λίτρο γάλα
2 αυγά
αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρης
βανίλια

( H ποσότητα αλευριού μπορεί να αλλάξει αν επιθυμείτε ένα μίγμα πιο πηχτό. Αν θέλετε πιο τραγανές κρέπες, αφαιρέστε λίγο γάλα και προσθέστε νερό )

Εκτέλεση

Βάλτε το τηγάνι να ζεσταθεί και με μια κουτάλα σούπας πάρτε λίγο από το μίγμα.
Οπλιστείτε με υπομονή, οι πρώτες μπορεί να μην σας πετύχουν λόγω μη επιθυμητής θερμοκρασίας στο τηγάνι, η επειδή θα έχετε βάλει πολύ μίγμα στην κουτάλα.

Βγάζετε κάθε κρέπα από το τηγάνι και τρίβετε πάνω λίγο φρέσκο βούτυρο. Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη και τυλίγετε σε ρολό. Προσθέτετε κανέλλα.
Πάνω τώρα σ’ αυτή τη βάση, αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δημιουργήστε τις δικές σας μοναδικές γεύσεις, χρησιμοποιώντας αλλαντικά και τυριά για αλμυρές γεύσεις ή σοκολάτα ρευστή από κουβερτούρα με ψιλοκομμένα καρύδια ή μαρμελάδες, για γλυκειές γεύσεις

No comments: