Sunday, November 2, 2008

Σούπες του χειμώνα

Μελιτζανόσουπα

2 μελιτζάνες κομμένες σε κομματάκια
250 ml ζωμό κότας
1 κρεμμύδι


Σοτάρετε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι ελαφρά, προσθέστε τον ζωμό κότας και αφήστε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
Προσθέστε λίγο σκόρδο και βασιλικό, και γιατι όχι;
Κόκκινο πιπέρι.

Τοματόσουπα

Τρίψτε 4-5 μεσαίες τομάτες στον τρίφτη, και αφαιρέστε (αν το επιθυμείτε) τα σπόρια.
Σοτάρετε ένα κρεμμύδι και λίγη μελιτζάνα σε ένα σκεύος.
Προσθέστε την τομάτα, κόκκινο πιπέρι, λίγη ζάχαρη καστανή και λίγο αλάτι.
Αφήστε να σιγοβράσει.
Προσθέστε λίγο τοματοπελτέ ή αλεύρι για να πήξει.
Σερβίρετε σε μπολ προσθέτοντας λίγο βούτυρο ή κρέμα γάλακτος και φυλλαράκια βασιλικό.

Κέικ με γιαούρτι και μήλο.


Ένα γιαούρτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
μαγιά
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
ένα κεσεδάκι κομπόστα μήλου(αντί για λάδι) 100γρ


Ανακατεύετε τα πάντα.
Μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομματάκια σοκολάτας, ή κομματάκια αχλάδι.
2 μήλα και κανέλλα
100 γρ λιωμένης σοκολάτας, σύκα…


Βουτυρώνετε το σκεύος και το βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

(fe-mail.gr)


No comments: